Jumaat, 5 Ogos 2016

[TRIP MEMANCING] Rumah Rakit Taman Rimba Bakau, Sepang

sabtu lepas, mak and da geng pergi memancing kat tempat baru... mak la baru 1st time weh mancing kat situ.. RUMAH RAKIT TAMAN RIMBA BAKAU, atau ada orang panggil rumah rakit mat zin.. mat zin tu nama tokei dia la... lokasi kat Sg. Pelek, Sepang.

seawal pagi dengan gigihnya mak sampai kat jeti jam 7 pagi, cik anun dah sampai, cik eim ngan amy pulak belum sampai.. eh ape lagi pi melantak pagi kejap la uolsss kat kedai mamak berdekatan.huhu..

lepas cik eim dan amy sampai, dalam jam 8 pagi kami gerak menaiki speedboat yang dibawa oleh tokei sendiri (abg mat zin)... kejap je uolsss dah sampai.. tak sempat nak fefeeling atas speedboat lelama, dah sampai rumah rakitnye...

wow.. my 1st impression pasal rumah rakit ni, nampak baru dan bersih uols.... tapi............. uolssss.... rumah rakit ni kosong tau, takde apa apa, so kalau uols pergi, pandai pandai pa buat persiapan ye.. takde dapur, takde elektrik , takde kipas, takde bilik...dia kepung tepi sikit je la.. kalau sewa malam, dia akan bagi betri kereta tu utk lampu.. ok.. dapur takde.. so bawalah portable stove sendiri.. trip kami ni day trip, cik amy rajin bawa dapur mudah alih tu, siap masak nasik goreng uolssss... kau hado????

eh kejap..mesti uolss tertanye tanye pasal tandas kan kan kan.. tandas ada la.. air bersih abg tu bagi 1 tong..

rumah rakit ni di tambat di tepian dekat dengan paya bakau.. so uols ada la hiburan monyet, cik bi, cik bu.. tapi pengalaman hari tu, cik bi dan cik bu dia tak kacau pun.. dia lalu je.. but..... ingat jangan gatal nak celup celup kaki kat air ye.. selagi kita boleh jaga keselamatan, sila jaga.. elak kemungkinan tak helok ye nyah...

dari segi umpan, mak tak sure la uolsss orang lain pakai apa kan.. sebab ni 1st time mak try port ni.. mak guna umpan udang hidup dan umpun umpun je.. order je ngan tokei tu, nanti dia sediakan.. nak bawa sendiri pun boleh... 

HASIL MACAM MANA ???
- ikan tirus (banyak sgt sgt sgt dan besar)
- ikan sembilang
- ikan tuka
- ikan gelama glamer
ikan lain lain mak belum ber rezeki lagi.. 



TAMAN RIMBA BAKAU

Owner : Mohd Zain
Contact No:  0133326456
Alamat : Jeti Nelayan, Taman Rimba Bakau, Kg. Jelutung Indah, Sg Pelek, Sepang

HARGA MEMANCING RUMAH RAKIT
4 org = rm200
6 org = rm300
8 org = rm400

HARGA MEMANCING JETI
1 joran = rm3

MASA MEMANCING 12 JAM
7pg-7ptg
7ptg-7pg












Tiada ulasan:

Catat Ulasan