Isnin, 29 September 2014

Review Suntikan Kecantikan : COMPLEXION-6 set pemutihan kulit lengkap bertaraf pharmaticual

gambar masa birthday saya ari tu.. 20 september
sejak lama dah tak menulis ni rasa macam da tak pandai nak buat ayat..kehkehkeh.. cam poyo je kan.. ahahaha..

itu la dia.. saya ni setelah dipaksa beratus-ratus email yang memenuhi inbox tu,akhirnya akur..sambung menulis.. actually mereka ni ramai nak tau macam mana skin saya sekarang.. masih amik suntik kan yang sama ke? ke dah tukar brand la...

JAWAPAN SAYA.........jeng jeng jeng....siap muzik gitew..kelassss blogger zaman sekarang...

saya dah terpaut dan guna produk brand lain la uolssss.... yang mana tak ingat saya guna apa boleh tgk entri blog saya yg review suntikan kecantikan  tu.. kat sini saya nak review pasal brand baru yang saya suke teramat ni..

COMPLEXION-6
-compete derma whitening therapy-



ada yang tak tahu dan ada yang tahu.. sejak uolss menghujani saya dengan email bertanya supplier murah, klinik kat mana..kan kan..saya sekarang sudah bergelar usahawan produk kecantikan... kikiki..nama nak glamer..alah uolsss bagi mak peluang okeh.. hehe..now saya jual bermacam-macam produk suntikan. sebut je..asalkan dia ori saya ada jual..ahaha...

okeh sambung pasal COMPLEXION ni.. brand ni dah lama kat luar negara tapi baru masuk Malaysia baru-baru ini. alhamdulilah, saya mendapat stok direct dari pengedar tunggal kat Malaysia ni..alah.. a.k.a. bos COMPLEXION  kat malaysia la dia ni...hihi.. masa mula dapat tu saya tak heran sgt produk ni sbb brand oriental lagi mahal.. sampai ribu riban.. kompom putih la cucuk..TAPI...........................(jap bagi tarik napas)

sejak saya iklan kan brand ni, sambutan meletop-letop.. semua main beli je.. tak kesah harga.. auwwmakk..rakyat malaysia dah banyak duit semua.. okeh..ehehehe..

tapi uolss..rupanya bukan sbb mereka banyak duit.. mereka nak jimat duit la beli ni..katanya dah macam-macam brand cuba..buat abis duit je tapi tak putih..tapi sebab tengok kawan pakai COMPLEXION muka putih..muka glowing..da jeles..nak jugak.. ada juga yang beli sbb doktor  dia recommend uolsssssssss... doktor dia kata retis banyak guna brand ni.. fuhhh.. terbongkar rahsia..kikiki..

tapi yeke mmg bagus dan berkesan  ?

if uolsss tanye untuk kaki pancing macam saya ni..pergh.. mmg recommend gile.. saya dah try banyak brand.. memang berkesan tapi lambat.. kadang letih nak tunggu perubahan tu.. tapi COMPLEXION ni perubahan dia seawal 1st dripping tu.. owh lupe.. produk ni tak boleh direct iv macam biasa tu sbb ada 6 ampoules  sekali guna..so kena drip dgn air..

ok saya review ye: 

- kesan seawal 1st drip, saya nampak kulit moist sgt..nampak sihat. ada customer saya kata dah nampak cerah hanya 1 kali drip je.

- selepas 2 kali drip, skin saya semakin cerah. pori pon automatik rapat uols...

- bila saya ada trip memancing, 2 hari sebelum tu saya buat dripping ni..hasilnya saya tak sunburn langsung..walaupun tak pakai sunbock..hebat! 

- rambut saya jadi kurang kering dan tak mengerbang..ahahahahaha

- aha..lupa..masa 1st day cucuk tengok darah pekat dan hitam.. now.. darah merah terang dan tak pekat..elok je..ini sebab ada gingko dalam tu..bantu cantikan darah.nanti kita story..

- mudah gile nak tepek make up.. feeling cantik je.. if kulit kusam kering. tepek la cane pun mesti tetap x rata..x cantik..huhu

- yg ni achik yg tegur, dia kata dulu cucuk cane pun belang kat peha saya x pernah hilang.. ni belang sunburn tau.. akibat memancing pakai seluar pendek..hihi..but now dah x de.. eh betul la..xde..

-saya belek tang kaki yg mmg belang melampau sbb pakai selipar je kan selalu..dulu cucuk roche, mixing white semua x jalan.. kali ni.. hilang semua belang tu..

- nak cakap lebey payah.. biar la gambar berbicara...ceewahhh..

ni masa memancing.. memancing pun mau bergaya uol
ni la muka after dripping.. kikikiki..

tapi uolss serius ni, customer saya yang dah guna awal dari saya meletop cantik dah.. hihi.. btw.. rumah saya sekarang da macam pusat kecantikan kan.. sbb mereka ni suke buat dripping  dirumah saya.. saya mmg ada panggil nurse seminggu 2 kali ke rumah..so siapa yg free boleh join.. jangan terkejut..ramai juga customer lelaki pakai COMPLEXION  ni tau dan smooth gile kulit diorang tu.. perghhh..masa mula datang..errrrr..tak mo cerita la...ahahaha 

da macam klinik kecantikan kan umah saya ni.. kikikiki.. seronok


APA KANDUNGAN COMPLEXION NI? 

ok.. setiap box COMPLEXION ada 4 set untuk 4 kali treatment atau dripping. setiap kali treatment  atau dripping mesti guna 6 ampoules tu.. biasanya uols beli glutax ke mixingwhite  ke, dia tulis ada kandungan itu ini tapi semua dah mix dalam ampoules. betol tak kita tak tau. macam COMPLEXION setiap kandungan tu ada dalam ampoules  masing-masing dan paling terbaiknya ialah setiap ampoules  tu ada registration number. mean berdaftar.. so lega hati ni..kikiki..

okeh saya tulis apa kandungam setiap ampoules  tu ye..

- Ascobic Acid (vitamin c) : uols tau kan vitamin c ni bagus untuk skin, mencerahkan, menjana kolagen, menegangkan juga, melembutkan..semua la..

- Gingko Biloba Extract - agen anti-aging uolsssss... meningkatkan memori otak dan melancarkan pejalanan darah.

- Vitamin B-complex - meningkatkan metabolisma, mengurangkan water retention

- Cyonocobalamine (vitamin b12) - membantu membina cell darah merah.

- Lipoic Thiotic Acid (ALA) - membantu menghasilkan glutathione semulajadi badan untuk lawan free radical.

- Tranexamic Acid - Agen pemutih kulit, boleh stop melanin. boleh hilangkan freckles.



Benefits menggunakan treatment ini;

- meningkatkan penghasilan sel darah merah
- memulihan kulit, memutihkan dan mencantikan complexion kulit. (whitening, glowing, firming, repairing)
- menguatkan antioksidan untuk melawan free radical.
- menghentikan penghasilan melanin so boleh putihkan dan hilangkan pigmentation.
- meningkatkan metabolisma dan immunity badan.
- mengekalkan fungsi normal kulit.
- memperbaiki mood kita.
- membantu membaiki selera dan serapan nutrien.
- mengurangkan water retention.
- meningkatkan fungsi hati dan nerves system 
- menigkat tenaga badan..so rasa cergas saja.
- meningkatkan perjalanana darah yang baik dan kualiti memori otak.
- meningkatkan kualiti tidur
- mengurangkan potensi kanser, HIV, katarak, dan glaucoma.
- mengurangkan terkena komplikasi diabetis.

macam ni la buat dripping..tau tak dripping tak sakit langsung..


Macam Mana Nak Guna ?

senang je.. hihi..tengok dalam box tu ada banyak ampoules kan.. actually itu untuk 4 kali treatment tu.. ada 4 set yg dah di kumpulankan. setiap set ada 6 ampoules (vitamin c, vitamin b-complex, vitamin b12, gingko biloba, tranexamic acid, ALA).

buat dripping seminggu sekali. nanti doktor akan mixkan semua 6 ampoules tu dalam botol air drip tu. dinasihatkan guna 500ml air dan buat slow drip.. jangan laju sangat drip tu tau tak bagus. 

buat dripping yang sama setiap minggu.. TAPI kena ingat.. sebelum dripping makan dulu jangan biar perut kosong okeh, kena rajin minum air masak at least 3 liter air masak, dan jangan buat masa period okeh.
Berkualiti dan Selamat ke ????

Haruslah super berkualiti dan terbaik uols... produk ni bertaraf dan gred pharmaticual okeh.. setiap ampoules tu berdaftar, boleh tengok tepi box tu ada nombor pendaftaran dia... dan ada certification FDA okeh.. juga kilang GMP ada certification PICs.

Uolss... kalau produk ni tak okeh.. tak kan la dia boleh keluar majalah kan.. saya dah jumpe 2 kali da dia keluar kat Majalah Feminin tau.. kikiki..




 MACAM MANA NAK BELI   ????

whatsapp saya +60123864551  

14 ulasan:

  1. wahh .. mesti mahal . brapa harga nyaaa ??

    BalasPadam
    Balasan
    1. eiyna jan: whatsapp saya.nanti saya share

      Padam
  2. patutlah ikan layaran tergoda haritu. haha

    Update terbaru dari TC Casting jugra master 2014

    BalasPadam
  3. Takut yang masuk jarum drip tu. X boleh inject intramuscular ke vitamin c ni?

    BalasPadam
  4. Hai sis i berminat dgn produk u ni tp kt melaka ni xde tmpt yg blh buat injection kebykkn nye i tanya semua x ambil produk dari luar.. u tau x klinik kt melaka ni yg ambil injection produk dari luar?? Rugi pulak nnti dh beli produk tp xde tmpt yg leh wat injection..

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  6. Berapa harga n mcm mana cara penggunaan dia?

    BalasPadam
  7. Berapa harga n mcm mana cara penggunaan dia?

    BalasPadam
  8. Hi awak..tq atas,maklumat yg u kongsikan... 😊

    BalasPadam
  9. Hi awak..tq atas,maklumat yg u kongsikan... 😊

    BalasPadam
  10. Hi,boleh tak nak thu area seremban yg buat injection mcm ni?

    BalasPadam