Khamis, 7 November 2013

Event : Kelas Memancing Casting (Wanita) Fasa 1

Event      : Kelas Memancing Casting (wanita) Fasa 1
Anjuran  : Women Anglers Club (WAC)
Bersama : Persatuan Memancing Malaysia (PEMM) 
                 & Pure Fishing Sdn Bhd
Tarikh     : 26 Oktober 2013
Hari        : Sabtu
Lokasi    : Tasik Titiwangsa, KL
siapa kata tak ada wanita yang suka memancing ??? (sambil angkat-angkat kening) siapa kata wanita tak boleh bercasting ?? ha? ha? ha? ahahaha..ada rasa nak lepuk tak? ahahaha..saje je nak kerek sikit.. sebenarnya saya sangat berbangga dengan semua peserta pemancing wanita yang sudi datang jauh-jauh hanya untuk program memancing yang kami anjuran.. uols tau tak? peserta daripada banyak negeri tau.. termasuk singapore, johor, melaka dan pahang.. selangor dan kl harus la ada kan kan kan..huhuhu.. bangga sangat !!!
 
Jumlah peserta seramai 25 orang pemancing wanita dan dibantu beberapa pemancing daripada PEMM dan pure fishing sdn bhd. Lokasi di tasik Titiwangsa tu da terbaikkk.. huhu..
pagi tu, selepas pendaftaran dibuat..semua peserta breakfast dahulu..makan nasi lemak dan mineral water.. selepas tu baru la event start..
event mula dengan ucapan president PeMM.. kemudian sedikit penerangan oleh wakil Pure Fishing Sdn Bhd tentang penggunaan joran, reel casting, gewang dan banyak lagi.. peserta sangat bersemangat sampai jenuh la cikgu yang mengajar tu jawab soalan..ahahahaha..ye la benda baru dan menarik pulak tukan...
selepas mendengar penerangan daripada wakil pure fishing tu, setiap 2 orang pemancing wanita di beri seorang guru dan set joran casting untuk mereka cuba mempraktik kan apa yang mereka belajar..mean..mereka dapat belajar lebih mendalam lagi..waaahhhhh....sampai terror la bercasting..huhu..
 

event tamat jam 12 tengah hari..sebelum peserta pulang..mereka diberikan goodies bag oleh pure fishing sdn bhd dan kita terus klik klik klik sana sini.. aktiviti wajib ni..
alhamdulillah evant happening..seronok.. terima kasih kepada semua yg terlibat.. PeMM, Pure Fishing dan abang-abang pemancing yang menjadi cikgu kami.. yeayyy !!! 
 
 

1 ulasan:

  1. selalu ia bini ganok mun laki gi mancing.. kelak laki ganok bini gi ngail hahaha. salam kenal...

    - Mr.J / www.pengerindu.com

    BalasPadam