Isnin, 2 September 2013

Penyakit : Masalah Batu Hempedu (Gallstone)



Tatkala semua orang sedang bergembira berhari raya, saya tak gembira pun sebab saya bermalam seminggu di hospital pada minggu pertama raya lagi.. Pergh...ayat ku.. uols perasan tak perkataan 'tatkala' tu.. ahahaha.. dramatik gile.. kengkonon nak tunjuk ni entry serious ni.. bukan main-main tau..huhu..ok ok kita berbalik serious ye..
at last macam rumah terbuka je kan bilik ni..beraya kat hospital
kalau uols nak tau, bukan saya yang sakit la... makcik saya (Achik) yang sakit.. saya teman kan dia je..saya jaga dia dihospital sejak dia masuk sampai dia keluar..actually dia ni da sakit lama, simpom dia mula-mula macam biasa je tapi lama-lama parah..pergi klinik dah berkali-kali..dah buat cek darah, air kencing..buat juga ultrasound..tak jumpa pape..aihhh..naik pelik..huhu..at last doktor tulis surat suh dia gi hospital..

kami ke hospital Sunway Medical Centre..tau la bila dah ke hospital memang dia suh dok wad je la..kat hospital doktor mula-mula buat endoscopy nak cek usus tu..kot kot sakit sebab ulser perut ke hape ke kan..tapi usus dia bersih.. but bila buat balik ultrasound, baru tau punca sakit uolsss.. ada batu duduk itu hempedu daaa... huhu.. tapi bukan betul-betul dalam tu..batu tu tersangkut kat saluran.. sebab tu bertambah-tambah sakit la kan.. than apa buat ? operate la uols..

doktor kata kena operate buang batu dan hempedu.. balik daripada endoscope ngan ultrasound, doktor terus cakap..esok operate okeh.. amboiii..cepat betol..ye la..hospital bayar kan..semua cepat..kalo hospital kerajaan mungkin lambat lagi kot..hehe.. tapi nasib baik Achik ada medical card uols..insurance bayar lorr..huhu.. Kos operate + ubat + consultation doktor + proses endoscope + ultrasound + wad 1 bedroom = RM15,000 ++.. lebih kurang gitu la.. huhu..

ok la..sebab ramai sangat yang amik remeh simpom penyakit hempedu ni saya share sikit la pengetahuan dan kajian saya tentang penyakit ni ye.. actually sebelum Achik saya masuk sepital lagi saya dah syak-syak dia ada masalah Gallstone ni..tapi sebab kat klinik cek kata takde..tapi kat sepital kata ada..sebab banyak simpom saya nampak Achik mengadu selalu.. contoh muntah hijau, sakit belikat kanan,muntah, pedih ulu hati dan banyak lagi.. tujuan saya share ni sebagai PANDUAN sikit sebanyak je okeh..saya bukan doktor..tapi saya ada banyak pengalaman (sebab kerja dulu) berkaitan dengan bermacam-macam sakit kronik..

Pundi Hempedu 

Pundi hempedu ni bentuk dia ala-ala buah pear kecil. Terletak betul-betul bawah hati dan dibahagian kanan abdomen kita..memang kecil hempedu ni tapi bila sakit..hanya tuhan dan yang pernah sakit je la tahu..saya tahu sebab nampak betapa tersiksanya Achik tanggung sakit. Fungsi pundi hempedu ni sebenarnya sebagai tempat simpan dan mengumpulkan jus hempedu. Jus hempedu ni dihasilkan oleh hati dan berfungsi pula sebagai pengelmusi lemak dalam makanan yang kita makan..bila kita makan benda berlemak/berminyak, pundi hempedu ni akan merembeskan atau kata mudah pham dia macam perah perahkan la jus hempedu tu keluar untuk uraikan lemak-lemak tu.. sebab tu sesiapa ada masalah hempedu ni, mesti akan sakit sangat bila makan benda berlemak atau berminyak..
Antara penyakit berkaitan dengan pundi hempedu;
- keradangan di pundi hempedu atau saluran hempedu
- kejang otot di pundi hempedu atau kelemahan kembang kuncupnya saluran hempedu tu
- terbentuknya batu dalam hempedu atau saluran hempedu (ni yang Achik kena)
- terdapat halangan di saluran untuk melepaskan jus hempedu tu
- kanser hempedu

apa yang say nak share lebih ialah berkalitan dengan Batu Karang Dalam Hempedu atau Batu Hempedu atau Gallstone...
proses untuk menjadi batu tu adalah proses yang lama, slow dan biasanya tiada rasa sakit atau simptom sebab tu ramai yang terkejut bila dapat tau tetiba dia ada bayak batu dalam hempedu.. tapi dalam kes Achik dia cuma ada 1 je batu, tapi besar sangat dah dan ia tersekat kat saluran hempedu tu yang buat sakit.. kebanyakkan batu ni daripada kolestrol dan ada juga yang daripada campuran punya..tapi biasanya kolestrol la..
batu hempedu milik Achik
Macam mana boleh jadi BATU ???

ada banyak sebab juga.. contoh ye;
- apabila hati merembeskan terlalu banyak kolestrol ke dalam hempedu
- apabila pundi hempedu tak dapat kosongkan pundinya seperti biasa dan menyebabkan ada takungan dalam tu.
- sel-sel lapisan di pundi hempedu tu tak cekap untuk serap kolestrol/lemak  daripada jus hempedu tu.
- terdapat kandungan bilirubin yang tinggi. bilirubin biasanya terbentuk dalam pecahan homoglobin darah dan dikeluarkan oleh badan ke dalam hempedu. ramai pakar percaya bilirubin ni la yang mainkan peranan untuk hasilkan batu kolestrol dalam hempedu tu.

Macam mana nak tau kena sakit ni ? SIMPTOM
- sakit atau rasa tengang kat bawah tulang rusuk sebelah kanan
- sakit kat antara belikat dan mungkin sangat sakit belikat kanan
- najis ringan dan warna pucat
- senak bila lepas makan terutama bila makan benda berminyak atau berlemak
- rasa loya dan muntah-muntah
- pening
- perut kembung
- rasa bergas je perut tu (macam gastrik pun  ada, macam pedih ulu hati pun ada)
- cirit-birit (atau mungkin najis berselang seli dengan lembut dan air)
- sembelit
- sakit kepala atas mata terutama mata kanan
- rasa ada cecair pahit datang setiap kali lepas makan
- banyak lagi lahhh

Antara faktor yang boleh meningkatkan risiko batu hempedu ni;
- jika anda wanita (tak masud lelaki tak boleh kena ok)
- berusia 60 tahun atau lebih (tak kata orang muda tak kena juga ye)
- obesiti atau berat badan berlebihan (mungkin juga perubahan berat mendadak)
- suka makan makanan berlemak
- suka makan benda berkolestrol
- makan makanan yang rendah serat
- ada sejarah keluarga yang sakit sama ( faktor genetik la)
- ada diabetis.. kencing manis
- ada ambil ubat tertentu seperti ubat kolestrol atau ada kandungan estrogen
- banyak laaa

Treatment/Rawatan
- Pembedahan untuk membuang pundi hempedu. Apabila pundi hempedu uols dikeluarkan, hempedu mengalir terus dari hati ke usus kecil, dan bukannya disimpan di dalam pundi hempedu lagi. uols tidak perlu pundi hempedu anda untuk hidup, dan penyingkiran pundi hempedu tidak menjejaskan keupayaan uols untuk mencerna makanan, tetapi ia boleh menyebabkan cirit-birit, yang biasanya sementara je,.

- Makan ubat salah satu cara.. biasanya untuk kes yang tak serious doktor bagi makan ubat je.. tapi kesan dia lama sangat...mungkin berbulan-bulan dan mungkin juga tak jalan ponnn..huhuhu..last last kena operate jugak.. actually ubat tu fungsinya untuk pecahkan atau larutkan batu tu tapi tu pon bergantung juga la..ehehe
Okeh..bila cakap pasal pembedahan ni ramai yang takut kan.. saya share sikit ye pasal pembedahan di Sunway Medical Centre ni.. sekarang kita semua bertuah sebab dah ada teknologi lebih better daripada dulu.. kalau dulu kalau nak bedah kena belah membelahkan..macam seram je..huhu.. now ada satu cara operate kalo tak silapnya namanya LAPAROSKOPIK. Caranya dengan guna laparoskop iaitu sejenis tiub nipis dgn sistem lampu dan kamera video kecil. Tak perlu belah membelah dah.. pembedahan ni cuma buat 4 tebukan kecil je. 3 tebuk kat bawah rusuk kanan dan 1 lagi tebuk kat pusat untuk masuk kan kamera.. Prosedur ni tak lama dalam sejam je tapi Achik hari tu sekejap je..doktor kata 45 minit je..yang lama saya tunggu sebab persediaan dan masa nak sedarkan balik Achik tu.. jangan risau masa pembedahan tu uols tak sedar 100%..pas operate je nurse sedarkan balik..ahahaha..dan pembedahan ni cepat sembuh parut lukanya..so far now dah 2 minggu after oprate..luka dah ok..dah cantum dah ok da..

TAPI ada beberapa kes doktor kata tak boleh buat cara pembedahan ni atas beberapa faktor contoh bila hempedu tu dah melekat kat usus ke ape ke..memang tak boleh..so cara yang terpaksa buat ialah Pembedahan cara tradisional la..belah membelah..huhu..seram !

ok..saya rasa mungkin cukup la info ni..lain-lain saya tambah kendian yerk.. yang penting uols...jaga kesihatan..jangan makan berlemak minyak banyak..jangan biar berat badan naik mendadak..kurangkan kolestrol..jaga gaya hidup supaya kita sama-sama boleh cerah semua ni..

kalau uols nak tau atau nak baca sendiri pengalaman Achik saya tu....dia ada coretkan dalam blog dia..boleh la melawat..hihi.. http://restfeelthefish.blogspot.com/2013/08/informasi-batu-karang-dalam-hempedu.html

18 ulasan:

  1. Sbnarnya... tersumbat ketulan lemak bile ni boleh di flush atau di elak tanpa pembedah.. anda perlu blajar detox hati n hempedu 3 bulan skali brgantung usia , berat n pemakanan objective utama nak bile juice yg hijau ph nya 9.5 alkali sgt pahit supaya dia kekal cair ..klu dah pekat mula dia berketul besar yg jadi masaalah back flow...bile ni ada buang toxic yg larut lemak dri hati...yg sepatut larut dlmnya n di usus brsama fibre.. stiap hari hati mghasilkan 1liter hempedu bracun buangan ke usus di smping mmbantu neutralize acid reflux. Nak tau detox txt atau whatsapp saya at 019 4176025

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Salam,

    Saya terbaca pos puan mengenai tanda batu hempedu. Mengikut pengalaman kami, tanda-tanda batu hempedu adalah seperti berikut:-
    -Tanda-tanda batu hempedu;
    -Rasa senak yang kronik;
    -Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen;
    -Loya dan muntah;
    -Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen.

    Kalau puan/encik berminat untuk tahu cara membubarkan batu hempedu tanpa pembedahan, sila berilah 1 minit untuk kami memperkenalkan DR GETOX.
    Kini, Agro pluZ Biotech telah menemui kaedah yang menggunakan buah-buahan dan mineral semula jadi untuk mengeluarkan batu hempedu. Kami menjamin kaedah kami yang bersijil taraf antarabangsa dapat mengeluarkan batu karang pundi hempedu tanpa menjalani pembedahan atau melukakan abdomen. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.

    Produk kami terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.

    Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi kami dengan emel agropluz@gmail.com/ 012 3688 507 (JL) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.
    Sekian, terima kasih.

    Agro pluz Biotech Sdn Bhd
    31-S, Jalan Bidara 2/5, Taman Bidara,
    Selayang Selangor, Malaysia.

    BalasPadam
  4. saya baru dapat surat dari doktor suruh masuk wad bulan mac ni nak buat laparoskopik....

    BalasPadam
  5. Sila izinkan kami memperkenalkan diri kami sebagai pakar menyingkir batu karang pundi hempedu. Kami, Agro pluz Biotech Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang mengkaji produk bioteknologi kami tersendiri. Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi selama 20 tahun, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.

    Produk kami yang berjenama DR GETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR GETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan.

    Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.

    Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan
    antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi kami dengan emel agropluz@gmail.com / 016 977 5478 (Kelvin) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.


    Sekian, terima kasih.

    BalasPadam
  6. HARGA ISTIMEWA UNTUK SETIAP PEMBELIAN DR GETOX mulai Oktober 2014.

    DR GETOX telah diguna oleh ramai untuk merawat batu hempedu. Testimoni daripada pesakit dan pelanggan banyak dipapar di Facebook fanpage kami DR GETOX. Sila layari Facebook Fanpage kami DR GETOX dengan serta merta.
    Promosi hebat untuk pembelian DR GETOX kepada pesakit yang memerlukannya.

    Syarat: Buat tempahan dengan klik LIKE di Facebook fanpage kami DR GETOX ---> PM kami untuk tanya penerangan DR GETOX dan harga -> diskaun akan diberikan.

    Servis pengiriman COD akan diatur kepada pesakit yang duduk di sekitar Klang Valley. Servis kurier akan disediakan kepada pesakit batu hempedu yang duduk di luar bandar Kuala Lumpur dan Selangor.

    HUBUNGI kami hari ini.

    Sekian, terima kasih.


    Yang benar,
    Win
    Marketing Director
    Agro pluZ Biotech Sdn Bhd
    Call : 012 345 4977
    WhatsApp: 012 345 4977


    Kepada pesakit yang telah guna Dr Getox pasti dah rasa kesannya yang ternyata -)

    Pihak pengurusan Dr Getox dapati bahawa serangan batu hempedu berasal daripada lemak visceral yang terlalu banyak. Lemak visceral ini turut menakibatkan diabetes, kolesterol tinggi, sakit jantung, uric acid dan sebagainya.
    Kini, pihak kami dah bertambah dengan produk yang terbaru untuk menyingkirkan lemak visceral. Kepada mereka yang diserang batu hempedu, anda boleh ambil Dr Getox untuk membubarkan dan menyingkirkan batu. Selepas ambil Dr Getox, anda boleh ambil supplements kami untuk mengurangkan lemak visceral supaya batu hempedu tidak kembali lagi disebabkan lemak visceral lemak yang masih ada di dalam organ badan.

    Hubungi kami hari ini untuk sebarang pertanyaan mengenai Dr Getox dan supplements kami.
    WhatsApp/ Call: Win (012 345 4977)
    Facebook Fanpage: DR GETOX

    BalasPadam
  7. Sila izinkan kami memperkenalkan diri kami sebagai pakar menyingkir batu karang pundi hempedu. Kami, Agro pluz Biotech Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang mengkaji produk bioteknologi kami tersendiri. Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi selama 20 tahun, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.

    Produk kami yang berjenama DR GETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR GETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan.

    Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.

    Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan
    antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi 016 977 5478 (Kelvin) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.


    Sekian, terima kasih.

    BalasPadam
  8. Saksikan testimoni dengan layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

    Anda dikesan batu hempedu?
    Simptom seperi rasa senak, sendawa angin, sakit rusuk, gastrik dan rasa nak loya?
    Di atas merupakan simptom yang diadu oleh pesakit kami Dr Getox.

    Hubungilah (Win) hari ini di 012 345 4977 untuk dapatkan nasihat yang dijamin berjaya mengeluarkan batu hempedu dalam 12 jam.

    Layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

    * Servis COD akan disediakan! Servis kurier pun lengkap di syarikat kami.

    Sekian, terima kasih.


    Yang benar,
    Win
    Agropluz@gmail.com
    012 345 4977
    Wechat: taukechan

    BalasPadam
  9. Dr Getox Offical Website

    Please order ONLY from website: www.drgetox.com. Mr Chan Mar Win is no more our authorized dealer for Dr Getox.


    We believe there is a better way of treating the gallstones than removing the precious gallbladderof human. With that in mind, Dr Getox could effectively remove the gallstones without any operation within 12 hours.

    Certifications
    We take our brand and product seriously by applying for international certificates. Our international certificates consist of HACCP, HALAL Malaysia, International Quality Assurance,Organik Malaysia, Biological Farmers of Australia and Organic Farming.

    Want to know more about Dr Getox, drop us an email or contact us at the contact details below:-

    Agro pluZ Biotech Sdn Bhd
    Email: info@drgetox.com
    Website: www.drgetox.com

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum...anda ada masalah hempedu...
    mai whatsapp saya 0176607841. Saya ada cara penyelesaian mudan dan berkesan.

    BalasPadam
  11. Salam Sejahtera,
    Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.
    Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.
    Kelebihan produk kami:-

    Dalam 12 Jam Sahaja
    Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.

    Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
    Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.

    Mengurangkan Berat Badan
    Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
    *Rasa senak yang kronik
    *Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
    *Loya dan muntah
    *Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
    *Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
    *Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
    Kesimpulan
    Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
    Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
    Facebook Fanpage : DR JETOX
    Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
    Sekian, terima kasih.

    Ramon (Pengurus)

    The Club, Bukit Utama,
    1 Club Drive, Bukit Utama,
    Bandar Utama, 47800,
    Petaling Jaya, Selangor.
    GPS Coordinates: 3.151714,101.602716

    No. Talian:
    0109829005 (Ramon)
    Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
    Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Terengganu - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Pahang - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Perlis - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Wilayah Persekutuan - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Perak - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

    BalasPadam
  12. Chan Mar Win bekas wakil jualan Dr.Getox kerana tidak jujur dia telah dibuang oleh pengurusan syarikat itu sejak Julai 2014. Akhir-akhir ini kami mendapati Chan Mar Win menjual produk yang sama di pasaran di bawah jenama yang sama iaitu Dr Getox (TM) tanpa kebenaran menggunakan Agro Pluz Biotech Sdn Bhd untuk mempromosikan produk tiruan melalui Facebook di pasaran tempatan ... dengan satu lagi jenama baru iaitu Dr Jetox WWW.DRGETOX.COM

    BalasPadam
  13. Salam Sejahtera,

    Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.

    Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.

    Kelebihan produk kami:-

    Dalam 12 Jam Sahaja
    Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.

    Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
    Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.

    Mengurangkan Berat Badan
    Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
    *Rasa senak yang kronik
    *Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
    *Loya dan muntah
    *Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
    *Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
    *Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
    Kesimpulan
    Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
    Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
    Facebook Fanpage : DR JETOX
    Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
    Sekian, terima kasih.

    Ramon (Pengurus)

    The Club, Bukit Utama,
    1 Club Drive, Bukit Utama,
    Bandar Utama, 47800,
    Petaling Jaya, Selangor.
    GPS Coordinates: 3.151714,101.602716

    No. Talian:
    0109829005 (Ramon)

    Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
    Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Terengganu - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Pahang - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Perlis - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Wilayah Persekutuan - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Perak - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

    BalasPadam
  14. Salam Sejahtera,
    Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.
    Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.
    Kelebihan produk kami:-
    Dalam 12 Jam Sahaja
    Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.
    Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
    Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.
    Mengurangkan Berat Badan
    Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
    ——————————————————————————————————————————
    Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
    *Rasa senak yang kronik
    *Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
    *Loya dan muntah
    *Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
    *Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
    *Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
    Kesimpulan
    Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
    Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
    Facebook Fanpage : DR JETOX
    Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
    Sekian, terima kasih.
    Ramon (Pengurus)
    The Club, Bukit Utama,
    1 Club Drive, Bukit Utama,
    Bandar Utama, 47800,
    Petaling Jaya, Selangor.
    GPS Coordinates: 3.151714,101.602716
    No. Talian:
    0109829005 (Ramon)
    Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
    Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Terengganu – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Pahang – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Perlis – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
    Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Wilayah Persekutuan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Perak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
    Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

    BalasPadam