Selasa, 2 April 2013

Trip Mancing : 5 jam di Kelong Telok Gong

Tak cukup last week mengelapkan kulit sampai 4 tone lebih gelap sampai bila pakai foundation pon warna da jadi kelabu..saya dan achik tetibe terrrrplan gi mancing kat kelong telok gong pulak sabtu lepas..
saje nak kasi tengok ikan tangkapan dulu..hehehe
Tapi kami plan day trip la sebab memasing sibuk..tapi nak jugak mancing.. bila call abf suhaimi,  dia kata banyak kelong kosong...owh ya patut la masa tu tengah air besar...deras dan tak berapa nak ada ikan..tapi kami pergi juga atas sebab gian nak mancing dan percaya rezeki tu ada je tak kisah la air besar kecik..hihi..

LOKASI              : Kelong Telok Gong Klang
HARGA               : RM 35 seorang (special)
KELENGKAPAN : tv, karaoke, radio, lampu, kipas, bbq stove, dapur gas, pinggan, mangkuk, tandas, bantal, toto
Biasanya kami sewa harga per kelong tapi bos kelong tetiba baik hati bagi harga rm35 seorang... kami 5 orang so baru rm175... murah ! Tapi mungkin sebab kami 5 jam je kot tu yg murah...hihi..
makanan ni tak disediakan ye..ni kami bawa sendiri sebelum pegi..
Tapi walaupun 5 jam je tetap berbaloi.. hasil banyak dan korang tengok la makanan..ishhh..bukan masak sendiri okeh..tak kuase setakat mancing kejap je nak masak bagai.. kenapa jadi banyak sebab kami masing2 beli makanan utk kami semua bila longgok masing2 beli..nahhhh..tu le hasilnye..
 
So apa kami dapat dalam 5 jam tu? Dengan umpan umpun-umpun dan udang..hasilnya...tadaaaaa.... IKAN SEMBILANG..IKAN DURI..IKAN GELAMA..IKAN BELUKANG.. bole tahan besar juga la..hihi..puas hati..malam tu kami balik sentum leret leret walau badan letih sgt sgt sgt.. enjoy..
 

1 ulasan:

  1. uik, besarrrrrrrrr.. kitorang dpt saiz cinonet jer... :(

    BalasPadam