Jumaat, 16 Disember 2011

Memancing : Kelong Purple Inn, Telok Gong, Klang

Purple Inn

Perhhh..dengar nama macam resort la pulak kan..hehehe..tapi ni kelong mancing sebenarnya..tapi kan..bole la jadikan dia ala-ala resort jugak sebab sesuai jugak kalo nak santai-santai dengan kengkawan atau family..KELONG PURPLE INN ni bertempat kat Kg Nelayan, Telok Gong, Klang...


Not bad la tempat ni..kelong dia bersih & luas..kami selalu sewa 1 biji kelong..sebab nak privacy sikit..tak nak la campor dengan lelaki kan...Kelong ni tak dipasak ke dasar laut tau, tapi dia diikat dengan tali ke dasar..so, kelong tu akan sentiasa berpusing & bergerak la mengikut arus air..arus air kat sini bole tahan juga deras..ehehe...









Kelong ni lengkap dengan BBQ nye tempat tapi kami tak penah plak BBQ sini..ehehe..ada set Karoke & TV..tapi kena bawa VCD Karoke sendiri la..kasi itu ikan hiburan..huhu..dapur yang lengkap..dapur gas, gas, pinggan, cawan,periuk, kuali,sudu..senang nak masak..Toilet yang sangat bersih berbanding kelong lain..Air bersih yang sentiasa mencukupi...Tempat tido yang ok, siap toto & bantal lagi uols..

Jom Pergi Memancing !!!






































tengok...duri..duri..duri kannn...gile banyak duri kat sini..hahaha...







l








penantian..mana ikan nih??? seb bek ada kerusi banyak kat atas kelong ni..tak payah rebut-rebut...




Ikan kat sini pon bole la..tapi..yelah..kami ni ratu ikan duri kot..pernah sekali tu kira balik ikan duri ada 55 ekor ! ahaha..ikan lain tu macam Ikan Sembilang, Ikan Kerapu, Ikan Gelama, & ikan yang tak dikenali..aahaha...
















hasil tangkapan kami !!!!


khusyuk siapkan mata kail..huhu

ingat tak..dia ni suka bergaya sambil memancing !!!

seronok bersantai mak?? ni mak saya..





13 ulasan:

  1. bila nak pergilagi, boleh ikut x

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf la...saya pegi tak bawak budak yang nakal..susah jaga..ahahahaha..

      Padam
    2. berapa eh kos sewa 1 kelong tu?cam best lak..

      Padam
  2. Best..... Cadang nak pergi... Berapa kos?

    BalasPadam
  3. kalo x silap hari biasa rm50 sekepala..
    kalo sabtu ahad rm150++ satu kelong...
    saya slalu amik sekelong..best x payah share2 hihi..

    BalasPadam
  4. Macam layan jer... tahu x satu kelong nie boleh muat berapa ramai? :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. pernah member tu sumbat sepadat sardin dlm tin..20 0rang ++ tapi x best la nak mancing..
      nak selesa 1 kelong rasanya 10 orang max dah ler..hihi..

      Padam
  5. Kalau 1 kelong ada karaoke harga berapa?

    BalasPadam
  6. alamak..ari tu da salah bagi harga la..silap.. harga 1 kelong rm350.. bole sumbat ramai..siap karaoke bbq tv radio semua..maaf ye..

    BalasPadam
  7. Salam.. boleh saye dpatkan number contact untuk kelong ni? Nak tanye lebih lanjutlah

    BalasPadam
  8. 016 7155380 suhaimi..selamat memancing !

    BalasPadam