Tuesday, 10 April 2012

Memancing : Kelong Abu, Melaka

KELONG ABU TIME !!!!

hehe..mancing kali ni memang tak dirancang pon..saya & achik nak melayan keluarga eric puspa tapi tetibe nak memancing pula..jom je la..tak de hal..huhu..

sampai je kat jeti tu abg abu dok sound.."ko ni nak mancing ke nak gi jalan ni mala??" huh..of coz la jalan..huhu..pemancingan ini tidak dirancang pon..joran memang sentiasa standby dalam kereta tak penah keluarkan..tu yg boleh on je kalo nak mancing...

so sampai je bot abg abu kat kelong, rupanya ada group atas tu tapi nak tukar la ngan kami..mereka nak balik.. TAPI kannn.. ni nak komplen..dalam group tu bukan semua lelaki, ada juga perempuan....yang tak bleh blah tu, tak patot la korang tinggal kan kelong dalam keadaan kotor dengan sampah sarap korang..eiiiii...pengotor la... sisa umpan..ikan yang dipotong..kulit udang..semua korang tinggal sepah-sepah..surat khabar..botol air..sana sini..ingat la ada org lai nak guna juga kan..kat rumah korang sepah macam tu jugak ke???? kan dah kena bebel..tak bertanggungjawab lansung !


achik pasangkan umpan tok saya..huhu..udang idop geli la

sementara tu, klik klik la....

 Dah...jom mula mancing sebab masa takde ni..mancing kejap je ni..agak dah nak gelap nanti dah nak balik..jom mulakan !!!



 pelbagai gaya mengediks achik memancing kali ni..huhuhu...

dah letih ke eric & puspa tu??? huhu..

mancing mancing !!!

 
ikan yu ni 1st time dapat kat kelong ni..cer tgk kulit dia..mula-mula warna agak coklat hitam..lama-lama tukar jadi pink gitu.. jap ngah ingat apa nama gelaran ikan ni yg puspa beri ari tu.. (sambil garu kepala)



 Huhu..hari dah nak gelap..kang tak nampak nak amik gambar..sebab kelong ni ada 1 je lampu..so jom tengok hasil tangkapan dulu..okey..pastu kita balik..bye bye semua...




ikan serkut saya !!!!

tuka-tuka achik !!!

hasil nihhh...uhu..yeahhh


9 comments:

  1. salam..cmne nk ke kelong abu ni? ada no contact die x?

    ReplyDelete
  2. call abg abu.. 0122433197.. maaf lambat reply.. x pasan komen nye..hihi

    ReplyDelete
  3. Salam.. Actually ktaorg slalu follow blog korg pasl mancing ni.. Dr xtau kelong abu smpi la ktorg try kelong tu.. Dr xreti mancing smpi la jd gler mancing.. So 23 feb 2013 ni ktorg buat trip ke pulau undan melaka.. So nk invite la korg join skali.. Tu pon kalo korg free la.. So xtau camne nk contact korg aku tulis jela kt cni.. Dh panjang dh aku membebel ni.. Kalo korg nk join blh contact aku zureamy0607@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..thanks ye selalu follow blog ni walo banyak merepek je..ahaha..
      tentang 23 febuary ni..maaf la..kami ada kerja sedikit..mungkin next time..pergi pulau undan dengan sapa? ngan abang abu ke? kalo gi pulau undan tu, kalo air surut sampai boleh nampak tiang-tiang bawah jeti tu..try la turun dan mancing kat bawah tu..seriously banyak ikan sampai korang teruja..rasa nak tangkap ngan tangan je..hehe..sebab ada friend dtg sana kata xde ikan..tu pelik..saya dapat penuh peti..tapi hati-hati gile licin..itu kalo berani la..sebab bukan sepanjang masa ikan ada kat situ..ikan datang by group..beramai-ramai..masa tu jgn lepaskan peluang..hehe..kasi penuh peti ikan tu ok..good luck

      Delete
  4. aku la tu yg 1st time mancing kat pulau undan xdapat ikan...tp tu rezeki la kan...brader sbelah mancing siap dapat penyu lgi...nasib penyu xleh makan...klu bleh makan,mau die tarik penyu tu naik darat..tp pasal ikan kat bwh jeti tu mmg betul byk...nampak dgn mata kasar dorg brenang bjemaah...rase nak tuba pon ade...ahahaha...9&10hb 3 ni planing nk camping & mancing kat pulau undan..nk bawak balik ikan 1bot klu ade rezeki..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..serious dia dapat tarik penyu? waa...sian penyu tu..tapi memang banyak ikan kan..cume mase tu tgh gile mancing sampai tak amik gambar ikan..huhu..but ruang bawah jeti tu terhad la..dan sgt licin..tu nak camping tu..gi ajak achik saya..dia macam nak pegi je tu...

      Delete
  5. pegi yg mane? kelong abu....yg dlm post ni da lama da..hihi..mmg da lama juga x ke kelong abg abu ni..

    ReplyDelete